Guide till skjutdörrar

Med Lumi kan du göra verklighet av dina förvaringsdrömmar. Vi gör det enkelt! Det enda du behöver göra är att mäta ditt blivande förvaringsutrymme. Vänd dig sedan till en av våra återförsäljare, som hjälper dig att ta fram din färdiga lösning.

LUMI Guide sliding doors

 

 

LUMI how to measure

Så här gör du:

  1. Mät noga och ta med dig måtten till din återförsäljare. 
    Mät höjden mellan golv och tak på tre ställen: till vänster, till höger och i mitten. Ange den lägsta höjden när du beställer. De justerbara hjulen kan korrigera höjdskillnader upp till 1,2 cm. Skulle höjden skilja mer, diskutera bästa lösning med din Lumi-återförsäljare. Mät bredden på förvaringsutrymmet på två ställen (vid golv och tak). Tänk på att mäta där dörrarna ska placeras.  Vi rekommenderar att de placeras 685 mm ut från väggen. Då har du plats för en garderob med 40 cm djup inredning, kläder på galgar och skjutdörrar
  2. Fundera på vilken design, vilka färger och vilket material du skulle vilja ha på dina skjutdörrar och din inredning. Fundera även över ungefär vad du behöver förvara, om du vill hänga upp mycket kläder, eller har mycket som behöver ligga i backar. 
  3. Besök din återförsäljare som kan hjälpa dig med att rita både inredning och skjutdörrslösning i vårt planeringsprogram. Återförsäljaren gör även beställningen.
  4. Beställer du dörrar med stål- eller aluminiumram, har vi efter 2-4 veckor producerat skjutdörrar efter de mått och färger som du angett. För modellerna Woodline, Linear och Scenic tar det 4-6 veckor. Vi samlevererar inredning och skjutdörrar.