Hemleverans av dörrar

Att tänka på när du har beställt hemleverans av skjutdörrar

Det gläder oss att du har valt skjutdörrar från oss på Elfa Lumi AB.

Dina skjutdörrar kommer att levereras med transportbolaget DSV som före leveransen kommer att kontakta dig per telefon om leveransdatum. Leverans sker alltid på dagtid. Det är viktigt att du är hemma och tar emot godset och är behjälplig om chauffören ber dig. Det är viktigt för oss på Elfa Lumi att du blir nöjd med din leverans. Vi vill därför också be dig att hjälpa till att försöka upptäcka eventuella transportskador, och be dig att vara lite extra uppmärksam på följande när dörrarna levereras.

Skriv inte på fraktsedeln/mottagningsbeviset utan att ha kontrollerat följande;

  • Kontrollera noga att du mottagit allt som finns med på fraktsedeln.

  • Kontrollera även om emballaget är oskadat. Om du upptäcker att emballaget eller annat är skadat, gör en anteckning på fraktsedeln i samband med att du skriver på mottagningsbeviset (det finns en speciell rad för detta där du skriver din namnteckning).

  • Om möjligt, öppna paketet och kontrollera att skjutdörrarna är oskadda medan chauffören ser på. Särskild viktigt är det att kontrollera glas- och spegeldörrar samt skenorna i tuben om den är över 2m lång.

  • Fotografera gärna leveransen om något ser ut att vara skadat.


Syna godset direkt! Anmälan på transportskada ska göras inom 24 timmar per mail till reklamation@elfa.com , eller sms på 070-508 63 66. Om du trots allt skulle upptäcka en skada efter att chauffören har åkt (dvs. en dold skada) måste du spara emballaget (även skadat emballage). Därefter gör du snarast en skadeanmälan till vår kundtjänst.

Vid retur av skadat gods får du ett returnummer och en returfraktsedel hemskickat från oss. Bildbevis som kan krävas av transportbolaget på skadan skickas med e-post till reklamation@elfa.com. OBS! Vid eventuellt hinder då leverans är avtalad med DSV, meddela dem snarast på tfn 0495-27582, i annat fall debiteras andra körning med ytterligare en hemkörningsavgift.

Har du några frågor eller undrar över något, tveka inte att kontakta oss på kundtjänst via telefon eller e-post Vi hoppas du blir nöjd med dina nya skjutdörrar och önskar dig lycka till!


  Tillbaka